Book Reviews Dyman Associates Publishing Inc: Den Mockingbird neste døren

 

Den Mockingbird neste døren: nabo memoarer innsiktsfulle ennå milde

 

Nå som JD Salinger er borte, kan Harper Lee være den mest berømte litterære eneboer i USA.

 

I 1960, Lee publisert Pulitzer Prize-vinnende å drepe en sangfugl, fortsatt en av de mest populære amerikanske bøkene og pensum i 70 prosent av amerikanske skolesystemer.

 

I samme periode, hun hjalp Truman Capote forskning i kaldt blod, startet arbeidet med en ny roman og hjulpet publisere 1962 filmen tilpasning av Mockingbird (stjernegalleri Gregory Peck).

 

I 1965, men hadde hun stoppet vises offentlig og nektet å gi intervjuer. Hun har aldri publisert en bok.

 

Så, i 2001, da Chicago Tribune journalist Marja Mills ble sendt til Lees hjemby Monroeville, Alabama, å få bakgrunn på byen og den mest kjente beboeren, ikke hun forventer å møte forfatteren.

 

Til sin overraskelse, da hun ringte Lees døra, ble hun møtt av hennes eldre søster, Alice Finch Lee, som på tiden var 89 og fremdeles praktiserer loven hver dag. De hadde en lang, komfortable prat, og neste dag, Mills ble skremt til å motta en telefonsamtale fra Alices søster, hvis fulle navn er Nelle Harper Lee (Nelle til hennes venner).

 

"Det var som om jeg hadde svart telefonen og hørte:" Hei. Dette er Wizard of Oz, ""Mills skriver.

 

De to søstrene og journalisten ble nære. Mills, som lider av lupus, opplevde så mye smerte og tretthet som hun kunne ikke lenger fungere på Tribune 2004, og hun bestemte seg å tilbringe mer tid i Monroeville forsker Lees.

 

Alice og Nelle foreslo at eieren av huset ved siden av deres kan være villig til å sette den opp for leie.

 

Mills flyttet inn i huset, komplett med en hjort hode, en utstoppet bobcat og en uidentifiserbar "crouching skapning"- og oppholdt seg for mer enn et år.

 

Sangfugl naboen detaljene tid møllene tilbrakte med Lees og deres venner, gjør daglig ekspedisjoner å mate endene, fiske etter steinbit med hot-dog biter som agn, gå til vaskeri og drikker kaffe i Mills' kjøkken.

 

I en overraskelse tur av hendelser denne uken, men ut Lee et brev hevdet at hun aldri godkjent møller å publisere noe om henne.

 

Boken er så langt fra en utsett som man kan få. Det er en respektfull og klare øyne konto som holder seg til tilsynelatende grensene som Lee satt-som betyr at, blant annet det registrerer bare Lees liv i Monroeville, ikke i New York, hvor hun fortsatte å bruke flere måneder i året i mange år.

 

Ikke at det er sukker-belagt.

 

Lee, 88, kommer over som stikkende, i beste fall, og i stand til casual piggete bemerkninger som om Capote, hennes tidligere venn: «Truman var en psykopat, honey.»

 

Mills teller seg heldig som ikke har vært utsatt for sen, alkohol-fueled rants at mange av Lees venner sa de har holdt ut.

 

Boken, til tross for sitt emne klager, bør være en godbit for alle som har lengtet å komme nærmere Lee.

 

Besøk vår facebook-side og følge oss på twitter @DymanPublishing.